Pàgines

dimecres, 20 d’agost del 2014

Tomàquets San Marzano

Després d'uns dies de vacances, vaig a l'hort i està ple de tomàquets!! per fi!!! i es que els tomàquets que vaig sembrar a partir de llavors a principis de Març eran de varietat italiana de fructificaió tardana.
Germinant: de llavor a plantell
Aquí tenim els tomàquets San Marzano (anomenats també per denominació Pomodoro S. Marzano dell'Agro Sarnese-Nocerino). Varietat del tomàquet (Solanum lycopersicum) que s'utilitza  en una de les salses de tomàquet més apreciades a la cuina italiana, sobretot en l'ús de la preparació de pizzes i de pasta, ja que la seva carn, per a l'elaboració de salses sembla ser menys àcida i amb baix contingut de glucosa.
A l'hort: del plantell a tomaquera
És una varietat vigorosa i molt productiva de port determinat, arribant a aconseguir els 1,50 m. d'alçada, (veiue l'evolució en les fotografies!), i recordeu d'entutorar per mantindre les planta alçades.
Després del període de formació del fruit a la planta, aquest comença a donar símptomes de maduresa, canviant el seu color verd a un vermell cada vegada més intens.

És un tomàquet de forma allargada, acabat en punta, amb pell molt fina i d'un color vermell brillant molt intens
Aquí us deixo l'evolució de la plantació de tomàquets, de la llavor a la pantxa!!
Primers fruits
Tomaquera d'1m d'alçada


BON PROFIT !!




2 comentaris:

  1. Ostres !!!
    Crec que son els tomaquets de pebrot, tipics de L´Empordà. Son boníssims !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que ho semblen si, de fet vaig haver de tornar a mirar quines llavora havia plantat i eren de San Marzano, italians. Els tomàquets són molt semblats, potser més vermells i són els que s'usen per a la salsa bolonyesa.

      Elimina